Diervriendelijke tuinen

Houdt u van dieren in uw tuin? Dan kunnen wij iets speciaals voor u betekenen.


Buwalda’s tuinen specialiseert zich in het aanleggen van diervriendelijke tuinen. Een diervriendelijke tuin is een tuin waarin bij de aanleg rekening gehouden wordt met de beplanting om de leefomgeving aantrekkelijk te maken voor verschillende diersoorten. Mocht u al zo'n tuin hebben, dan onderhouden we deze uiteraard graag voor u.


Insecten

In een diervriendelijke tuin kan de beplanting gekozen worden om vlinders, bijen en andere insecten te lokken en voeden. Hierbij kunt u denken aan de welbekende lavendel of kattenstaart. Binnen deze categorie zijn er zowel lage planten als heesters. Uiteraard is het ook erg belangrijk om deze dieren de mogelijkheid te bieden om zich voort te planten. Denk hierbij aan insectenkasten waarin een nest gebouwd kan worden en waarbij de insecten de "materialen" en voeding uit uw tuin halen.

Vogels

Tijdens ieder seizoen van het jaar kunt u er voor zorgen dat vogels het naar hun zin hebben in uw diervriendelijke tuin. Denkt u maar aan voorjaar, in die tijd laten de mannetjes zich van hun beste kant horen. Het is belangrijk dat ze opvallen voor de vrouwtjes, maar er moet ook gelegenheid zijn om te nestelen en hun dekking kunnen vinden in de hagen of in andere dichte beplanting om uit de buurt te blijven van roofvogels. Vogels houden ervan om zich terug te trekken tijdens koude periodes, beplanting is dan essentieel om de vogels warm te kunnen houden. Daarnaast is het belangrijk dat vogels zich kunnen voeden tijdens koude periodes. De meeste mensen denken dan aan vetbollen of vogelhuisjes. Dat is niet perse een verkeerde keuze maar het is natuurlijk beter om vogels een natuurlijke omgeving te bieden. Denk hierbij aan struiken zoals het krentenboompje, de meidoorn of de Gelderse roos. Hierin kan een perfecte combinatie gevormd worden tussen waar de dieren van kunnen leven en wat wij als mensen mooi vinden.


Heeft een ander dier of diersoort uw prioriteit? Neem contact met ons op en wij zorgen voor advies op maat.